Heel Emmen zingt, speelt en danst voor Oekraïne

De voorlopige eindstand van de opbrengst is € 14369

De situatie in Oekraïne is verschrikkelijk en schreeuwt om actie van iedereen die een bijdrage kan leveren. Ik ging daarom bij mezelf te rade: wat kan ik doen? In mijn eentje kan ik niet zo veel, maar samen met anderen misschien wel!

Hoe mooi is het om met zoveel mogelijk koren, orkesten, dansgroepen, bands in de gemeente Emmen in je eigen wijk, dorp of kerk benefietvoorstellingen te geven. Hoe mooi is het om dat dan samen af te sluiten op zondagmiddag 29 mei met een groot benefietgala in het Atlastheater in Emmen. Samen muziek maken, zingen, dansen om heel veel geld op te halen voor giro 555 tbv Oekraïne. Waarmee een organisatie als het Rode Kruis hulp kan bieden aan degenen in Oekraïne die dat het hardst nodig hebben. En daarnaast de Oekraïners een hart onder de riem steken. “Jullie staan niet alleen!”

Klik hier voor de lijst met deelnemers met informatie.

Alle concerten: activiteiten:

9 april Grote Kerk Kinderkoor De Stroeten, Musicalkoor Majka van der Berg, Poco Ritenuto, Zangpraktijk Martine Salomons, blokfluit-, cello- en vioolleerlingen van MuziekschoolMM, Klezmergroep, Anja Warmink en Mark Hidding en tot slot een uitvoering van de Mini Mattheüs.

Voor een indruk: https://www.facebook.com/grotekerkcultureel/posts/5374015702650149

23 april ‘t Schienvat Erica met piratenkoor De Stormvogels en de zusjes Kannegieter.

29 april De Veurkamer Nieuw-Amsterdam ,met vrouwenpopkoor TWINS, Satter! ft. Beansprout en The Eagles Rock Country Line Dance.

1 mei ‘s middags Schepershof met Emmens Mannenkoor en Flintenkoor

22 mei 14:00 Schoonebeek met Clearwater, Cantando, Malletband Crescendo, Bazuin Fanfare, Friends2000, Margreet Datema en Jan Jannink, Fluitensemble van Margreet Datema, Manuel Claasen

29 mei ‘s middags benefietgala Atlastheater

Voorbereidingsgroep:

  • Jan Smale – koordirigent – PR
  • Alex Niemeijer – voorzitter Euterpe – fondsenwerving
  • Martine Salomons – zangeres – programmering
  • Pauline Westen – docent MuziekschoolMM
  • Harma van Beusekom – bestuurslid popkoor Ankoor
  • Dick Vink – PR en Concertorganisatie Toonkunstkoor Emmen