Samen zingen met Jamulus

Samen zingen met zeer lage vertraging (bij glasvezel rond 20-25 ms, dat komt overeen met 7 m door de lucht!) is nu mogelijk zonder moeilijke installatie-procedures. Voor mensen die opzien tegen alle tegenslagen en te overwinnen moeilijkheden bij het installeren bied ik nu aan:

JamnSing

Gebaseerd op de Raspberry Pi 3 B+, klaar voor gebruik geïnstalleerd en getest met Jamulus. Ook heel geschikt, als een deel van je koor of band al op Jamulus zit, om de laatste schaapjes over de dam te krijgen of als je als koor/bandlid te veel vertraging ondervindt. Het werkt dus ook prima als andere deelnemers met een ander apparaat op Jamulus zitten.

Wat heb je nodig?

 1. vaste verbinding met het internet, dus aansluiting met een netwerkkabel in je router. Wifi is niet stabiel en snel genoeg.
 2. een USB-headset(koor) of interface(band/dirigent).
  1. Als je al een losse koptelefoon en/of microfoon hebt kun je voor €5 een USB geluidskaartje bij bestellen. Je kunt dan je microfoon en koptelefoon met mini-jack-aansluiting inprikken.
  2. Als je oortjes of een headset hebt met 4-pins mini-jack dan heb je naast het USB geluidskaartje ook een splitter nodig. Voor €3,50 extra kun je je headset of oortjes met een 4-pins jack aansluiten.
  3. Een bluetooth headset werkt niet. Te instabiel en traag. Het moet echt allemaal met een draadje.
 3. De JamnSing.
 4. Voeding voor je JamnSing. Dit kan met een telefoonlader met micro USB van minimaal 2,4 A.
 5. een PC/Mac/tablet/laptop om de JamnSing te bedienen, deze mag via de wifi, omdat enige vertraging daar geen probleem is. Een telefoon kan, maar is minder geschikt, omdat het scherm te klein is. Overigens kun je de JamnSIng ook zonder enig ander apparaat gebruiken. Ik kan de JamnSing zo instellen dat hij automatisch verbinding maakt met de vaste server. De eerste keer help ik je op afstand met de instellingen en werkt het helemaal plug-n-play.

Nu: support voor je hele koor om over te stappen op Jamulus! Klik hier voor alle info!

Hoe werkt het?

 • Je sluit de JamnSing aan op je router met een netwerkkabel.
 • Je sluit je USB-headset, interface of geluidskaart aan op één van de USB-poorten. Welke maakt niet uit.
  LET OP 1: als je een interface gebruikt moet direct monitoring uit staan, anders hoor je zowel het ingaande als uitgaande signaal als een soort echo!
  LET OP 2: als je geen USB-headset gebruikt, maar één met Jack-plug(gen) moet deze in de koptelefoonuitgang van de geluidskaart en niet in de koptelefoonuitgang van de JamnSing!
 • Als laatste sluit je de voeding aan op de JamnSing.
 • Desgewenst maak je contact met de JamnSing met je PC/Mac/tablet/laptop door op onderstaande link te klikken of in de adresbalk van je browser (dus niet in het zoekvak!) in te typen urlrelay.com/go. Het programma noVNC start op.
 • Je geeft de JamnSing even tijd om op te starten en dan klik je op “Verbinden”.

Als je bij de bestelling al hebt aangegeven met welke server je verbinding wil maken start Jamulus vanzelf op en maakt ook al verbinding met de server. Dan kun je nog je naam invullen bij Bekijken/mijn profiel en is de JamnSing klaar voor gebruik. Dat kan ik ook voor je doen op afstand en dan heb je helemaal geen apparaat nodig om mee te verbinden.

 • Afsluiten doe je door eerst het programma af te sluiten (x rechtsboven), daarna rechtsonder op Shutdown te dubbelklikken en als laatste de voeding afkoppelen. Als je zonder extra apparaat werkt (helemaal stand-alone) dan gaat de JamnSing na vooraf ingestelde tijd vanzelf uit

Instellingen:

Bij eerste gebruik help ik je graag. Heb je de JamnSing ontvangen, maak dan een supportafspraak via Whatsapp op 06-51491713

Voor meer uitleg over instellingen, bijvoorbeeld als je geen vaste server hebt opgegeven of als je geluidsinstellingen wil aanpassen klik je hier.

Nu ben je klaar om met je koor of band te zingen of spelen.

Voor slechts € 90 kun je al in het bezit zijn van de JamnSing! JamnSing compleet met lader en headset is € 119. Een en ander onder voorbehoud levering en prijs van onderdelen. Op dit moment is de levering van de raspberry een probleem.

Bestel je JamnSing via: bestelformulier
Heb je vragen wat je naast de JamnSing precies nodig hebt: bel, app of mail mij!